Schepen van Ruimtelijke Ordening Philip Verstappen: “Samen met de gemeente Hove werkte Boechout  mee aan het landschapspark Frijthout, achter Kasteel Fruithof. Het resultaat is prachtig. Boechout investeerde 60.000 euro. Het gaat over meer dan 4,5 hectare eigendom van Boechout. Die gronden heeft de gemeente verworven van Matexi, samen met het Molenveld of de Sfinksweide. Zoals iedereen weet, werd dit woonuitbreidingsgebied met een Ruimtelijk Uitvoeringsplan omgezet naar park- en recreatiezone. Zo behouden we een mooi groengebied, waar iedereen van kan genieten. Matexi werd opgelegd deze
gronden gratis over te dragen aan de gemeente bij de verkaveling van het woonuitbreidingsgebied
aan de Groenstraat.”

Schepen van Jeugd Els Augustinus: “Er is plaats voor natuur, wandelaars, fietsers en spelende kinderen. De speelheuvels liggen op de gronden van de gemeente Boechout. Samen met Hove hebben we er voor gekozen om het daar zo avontuurlijk mogelijk te maken. Naast een hondenwei is een eindje verder ook een bijenhal gebouwd. Deze hebben we gevraagd voor de imkers van de Biebond van Boechout. En na een goeie wandeling kan je in de buurt zeker terecht bij onze horeca.”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *