Onder de noemer Sport –voor-allen hebben we in 2007 ons  sportbeleidsplan gemaakt voor de toekomst. Alle knelpunten en behoeften werden opgelijst. Tot éénieders verbazing leken we 20 jaar stilgestaan te hebben. Voetbalclubs met 350 leden op één veldje, judosport in een zaaltje boven de refter in de school met telkens matten leggen, geen douches of kleedkamers, een vereniging die verspreidt zit over 5 verschillende locaties tot buiten de gemeente grens, en noem zo maar op… Met 3500 sportende leden in Boechout, werk aan de winkel. Een inhaalbeweging was nodig en we moeten ons ook voorzien voor de toekomst. Sport voor allen maar op een kwalitatieve manier. Na 8 jaar is het Sportpark Sneppenbos een feit. 20 verenigingen sporten er reeds. Daarnaast geven we ook financiële ondersteuning ter vernieuwing van infrastructuur voor de verenigingen die kozen om op hun vaste stek te blijven.

De toekomst van Bacwalde voetbal werd onzeker door einde van het huurcontract met de broeders van Sint-Gabriël. Als AGB van de gemeente hebben we het terrein gekocht en er een kunstgrasveld gelegd. De toekomst van Bacwalde werd definitief verzekerd.

Verder ondersteunen we clubs voor hun kwalitatieve werking. Als enige gemeente verhogen we de subsidies.

Boechout heeft niet meer alleen de uitstraling over de gemeentegrens omwille van het Sfinksfestival, maar ook omwille  van verschillende sportevenementen zoals:

Boechout wandelt en fiets, de vakantiesportweken, Boechout Koerst en het provinciaal kampioenschap voor beloften, gastgemeente voor de Letse delegatie van de special olympics met olympische vlam in Boechout, de start van de Tour de France, de kampioenenviering en nacht van de sport, Oxaco basket een topploeg in 2de nationale, ……

En wie weet waar zal dit eindigen, de ambitie is groot. We zetten verder in op de ingeslagen weg…

Sportcomplex Bulka

  

Kunstgrasvelden Bacwalde voetbal

Boechout ontvangt Letse delegatie voor de special Olympics

https://vdocuments.site/gastgemeente-boechout.html